Een stedentrip in Brugge, historische stad vol middeleeuwse steegjes

Een stedentrip in Brugge, historische stad vol middeleeuwse steegjes

Zin in een stedentrip dichtbij huis? Dan is een korte vakantie naar het prachtige Brugge een goed idee. België herbergt tal van unieke bezienswaardigheden en kent meerdere grote steden. Brugge is al jaren een populaire vakantiebestemming voor menig Nederlander. Wandel door het 'Venetië van het Noorden' en ontdek het gezellige Brugge. Deze stad kent een rijke historie, wat op elke straathoek terug is te zien. De Middeleeuwse gebouwen zijn een lust voor het oog, maar de kanalen en bruggen brengen alles tot een indrukwekkend geheel. Struin door de straatjes of stap in een paardenkoets.

Brugge is een erg populaire bestemming voor toeristen. Er zijn dan ook diverse hotels, airbnb's en vakantiehuisjes te boeken. Het voordeel van een vakantiehuis is dat je weinig te maken hebt met andere toeristen. Dus als privacy je ding is, denk dan eens aan een huisje in Brugge.

Brugge is goed bereikbaar

Het fijne van een stedentrip naar Brugge is de bereikbaarheid. Stap in de auto of ga met de trein naar deze unieke stad. Hoewel het redelijk dichtbij huis is, kom je niet onder een heerlijk vakantiegevoel uit. Overnacht is een luxueus hotel en geniet elke ochtend van een vers en uitgebreid ontbijt. Liefhebbers van Belgisch bier kunnen zo één van de gezellige lokale kroegen binnenstappen. Meer van de Belgische chocolade? Bezoek een chocolaterie en koop het beste chocola dat er verkrijgbaar is. Wat dacht je anders van een wafel? Heerlijk warm met wat slagroom, aardbeien of zelfs chocoladesaus. Een stedentrip naar Brugge zal op elk punt een succes worden.

Korte vakantie

Cultuurliefhebbers komen goed tot hun trekken in deze sfeervolle Belgische stad. Zeker het oude centrum is één al genieten geblazen. Daarnaast kan er in alle rust genoten worden van al het moois, aangezien het een autovrij gebied is. Hier zitten dan ook veel hotels en gezellige vakantiehuisjes. Dit is ook optimaal voor gezinnen met kleine kinderen, die kunnen vol op hun gang gaan zonder zich zorgen te maken over mogelijke ongelukken.

De enige vorm van verkeer dat in het oude centrum van Brugge te vinden is, dat zijn de paardenkoetsen. Neem zelf plaats in één van deze koetsen en bekijk de stad op een unieke en onvergetelijk manier.

Bezienswaardigheden in Brugge

Brugge is een grote stad, waar voor iedereen wel wat te doen is. Neem bijvoorbeeld de Grote Markt. Dit plein is het bruisende gebied van de stad, waar genoeg restaurantjes en barretjes te vinden zijn. Het is een drukbezochte plek en al helemaal in de zomerperiode. Dan kan er een drankje worden gedronken op het terras.

Het is mogelijk om van een geweldig uitzicht over de stad te genieten. Beklim de Belfort toren en kijk uit over heel Brugge. Daarnaast kent de toren een rijke historie, daar zal bij een rondleiding meer over verteld worden door de gids. Op Citytripje.nl vind je nog meer bezienswaardigheden in Brugge.

Kunst in Brugge

Vlaanderen kent een lange en bijzondere kunstgeschiedenis. Om daar meer over te weten te komen moet beslist een bezoekje worden gebracht aan het Groeningemuseum. Bekijk de meesterwerken van beroemde kunstenaar uit Vlaanderen, dan moet gedacht worden aan Jan van Eyck en Hans Memling. Misschien meer geïnteresseerd in een echt beeld van de grote Michelangelo? Deze kan bezichtigd worden in de indrukwekkende Onze Lieve Vrouwekerk. Er zijn hele kunstroutes te wandelen. Sowieso is Brugge een leuke bestemmingen als je graag wandelt op vakantie .Je kunt door het oude centrum urenlang rondslenteren.

Belgische chocolade

Als wij 'chocolade' zeggen, dan zeg jij waarschijnlijk 'België'. Ook in Brugge zijn meerdere bekende chocolatiers te vinden, allemaal stuk voor stuk van een zeer hoog niveau. Om meer te weten te komen over chocolade, raden wij het Choco Story Museum aan. Kom meer te weten over de geschiedenis van de Belgische chocolade en proef de meest bijzondere smaken chocolade die er zijn. Er worden in het museum ook met grote regelmaat workshops georganiseerd, zowel voor volwassenen als kinderen. Veel plezier tijdens je Citytrip naar Brugge! Als je nog tips het voor goede vakantiehuizen aldaar, laat het weten aan de redactie.