Op vakantie in België

Op vakantie in België

Voor een vakantie dichtbij huis is België een uitstekende mogelijkheid. Binnen gemiddeld 3 uurtjes bent u op de plaats van bestemming. België is een prachtig land waar veel historie is, heerlijke lekkernijen en prachtige natuur. Ongeacht in welk seizoen u een vakantiehuis heeft geboekt, in België zit u altijd op u plek en kunt u heerlijk genieten van uw vakantie. 

Vakantie Belgische kust

Houdt u van zon, zee en strand? Dan kan de Belgische kust u zeker bekoren! Er is heel veel te doen, aan de Belgische Kust. Van de zon genieten op het strand of juist uitdagende watersporten doen, zoals vliegeren, powerkiten, zwemmen, surfen of strandzeilen. De Belgische Kust heeft een kuststrook van ruim 70 kilometer lang aan strand en wordt afgewisseld met resorts en boulevards. Zeer geschikt voor de watersport of voor een mooie strandvakantie! Een vakantie aan de Belgische Kust is erg populair bij vele Belgen en Nederlandse vakantiegangers. 

Vakantie Ardennen

In het zuidelijke deel van België kunt u genieten van een prachtige natuur. Zo zijn de natuurrijke Ardennen ideaal voor een vakantie dichtbij huis of voor een weekendje weg samen met het gezin. Ontdek naast de mooie bossen ook de kastelen, grotten en idyllische dorpjes die hier veel te vinden zijn. Ook is een vakantie naar de Belgische Ardennen zeer geschikt voor sportievelingen. Ga bijvoorbeeld op survival-, mountainbike- of kanotocht of maak een culinaire wandeling in Durbuy. Maak een mooie wandel- of fietsroute en ontdek de glooiende heuvels, vele grotten, kastelen en abdijen. Maak onderweg even een pitstop bij bijvoorbeeld de stad Namen. Deze stad heeft twee grote winkelstraten waar u mooie boetiekjes, winkels en cadeauwinkels vindt. In, het Franstalige gebied van België, Wallonië, vindt u het natuurpark ‘Viroin-Hermeton’. Dit natuurpark staat bij velen bekend als één van de mooiste plekken van België. Wanneer u een wandeling maakt door het prachtige gebied komt u vele kloven, van soms wel 20 meter diep, tegen. Ook zijn er tal van bijzondere planten en bloemen te vinden zoals de orchideeën.

Dichtbij andere landen

Ook bent u snel in de landen om België heen. Zo bent u aan de westkust snel in Frankrijk, maar vanuit de Ardennen bent u weer heel rap in het prachtige gebied van Duitsland of Luxemburg. Ideaal als u tijdens uw vakantie wilt genieten van de omgevingen en iets wilt zien van andere landen.