Op vakantie naar Edinburgh en London

Op vakantie naar Edinburgh en London

Wie denkt aan Schotland en Engeland denkt waarschijnlijk aan Haggis, doedelzakken en Whiskey. Maar Schotland bijvoorbeeld heeft nog veel meer te bieden dan deze dingen. Dit vind je in de hoofdstad. Dat geldt natuurlijk ook voor de UK. London is een heerlijke plek om naartoe op vakantie te gaan. Een rondreis, stedentrip of wandelvakantie is is dat gebied echt een aanrader. In deze blog praten we je bij over belangrijkste informatie over deze twee prachtige steden. Enthousiast? Wacht niet langer en boek direct je vakantie online.

Een bezoek aan Edinburgh

De hoofdstad, Edinburgh is een stad, die mocht je Schotland willen bezoeken zeker gezien moet hebben. Met haar kleine vijfhonderd duizend inwoners is het niet de grootste hoofdstad in vergelijking met andere hoofdsteden, maar het is een stad met een eigen karakter.. Het eerste wat je waarschijnlijk opvalt als je in Edinburgh bent is Edinburgh castle, een eeuwenoud kasteel gelegen op Castle Rock. Het is het symbool van de stad.

Bezienswaardigheden

Mocht je een fan zijn van middeleeuwse bouwstijlen dan is Old town wat voor jou. Old town is het oudste gedeelte van de stad, en bestaat enkel uit gebouwen met een middeleeuwse bouwstijl. Samen met New Town, dat gebouwd is tussen 1760 en 1850 en behoudt nog steeds de neoklassikale architectuur. Old Town en New Town staan beiden op de UNESCO world heritage lijst. Ondanks de oude bouwstijl in Edinburgh heeft het ook plaats gemaakt voor nieuwe dingen en staan de oude gebouwen schouder aan schouder met de nieuwe moderne architectuur.

Loch Ness

Slechts iets meer dan 200 km ten noorden van Edinburgh bevindt zich datgene waar iedereen Schotland natuurlijk van kent. Loch ness, dat meer waar zich naar zeggen van velen een monster in schuilhoudt. Toch wel iets wat je gedaan wil hebben als je naar Schotland gaat, alleen het landschap en de hoge bergen zijn het al waard.

Eten en drinken

Wie denkt dat de Schotse keuken louter uit Whiskey en schapendarm bestaat heeft zich flink vergist. De Schotse keuken is er namelijk een vol met culinaire hoogstandjes. Mocht u uit eten gaan in Schotland, let dan op het ”eat Scotland” logo. Dit wordt toegekend aan eetgelegenheden die maaltijden van hoge kwaliteit serveren.

Een bezoek aan London

De metropool met zijn 8,2 miljoen inwoners is de grootste stad in Europa. Het is dan ook niet vreemd dat hier enorm veel bezichtigen en te beleven valt. London is op zijn vele inwoners ingesteld en heeft daarom een enorme variëteit aan activiteiten mogelijkheden. Zo heb je hier vele restaurants, wereldberoemde bezienswaardigheden, vele optredens, uitgaansgelegenheden en enorme shop centra. Kortom Londen leeft en bruist zoals geen enkele andere stad dat kan. Het is zeker aan te raden om een stedentrip te ondernemen naar deze stad, echter is het lastig om alles in een korte tijd te zien.

Vervoer

Gezien de grootte van de stad is het zonde van je tijd om alles te voet te doen en daarnaast waarschijnlijk ook simpelweg te ver. Met de auto is ook geen optie door de vele files, stoplichten en de weinig en dure parkeerplekken. Je bent daarom al snel aangewezen op het openbaar vervoer in Londen, maar dat is geen probleem aangezien dit goed verzorgd is. Via internet kan je Travelcards kopen waarmee je een gehele dag door Londen kan reizen met metro, bus, trein en de DLR-lijnen. Let er wel op dat deze kaart pas na 09:30 ingaat. Je kan er ook voor kiezen om voor de Londense ov kaart. Hier kan je een bedrag opzetten en vervolgens hoef je alleen nog maar in en uit te checken.

Bezienswaardigheden


Wil je een schitterend uitzicht over de stad dan is de Londen eye de attractie voor jou. In het 135 meter hoge reuzenrad kan je heerlijk genieten van alles wat je ziet. De cabines zijn gesloten waardoor je ook met slecht weer gebruik kan maken van deze attractie. De Tower Bridge is de beroemdste brug aan de rivier de Theems en wellicht van de wereld. Het is een prachtig plaatje als de lichten schijnen op de torens in de avonduren. In het verleden hebben de torens vele functies gehad zoals, schatkamer, gevangenis maar ook als museum. Tegenwoordig wordt het ook gebruikt door 40.000 voertuigen om de rivier over te steken. Palace of Westminster met de beroemde Big Ben. Het meer dan 170 jaar oude paleis heeft altijd gediend als parlementaire zetel. Om een indicatie te geven van de grootte van het gebouw; het paleis bezit 1100 kamers en meer dan duizende trappen.