Wat doen in Utrecht

Wat doen in Utrecht

De rest van Nederland kent Utrecht vooral van het Centraal Station maar de stad en haar directe omgeving hebben veel meer te bieden. Zo zit de stad vol met hotspots en bezienswaardigheden maar ook de directe omgeving is het bezoeken waard. Zo wordt de stad omgeven met natuur en historie en is er voor kinderen ook veel te beleven. Zo heeft Utrecht leuke (binnen)speeltuinen en zelfs een indoor attractiepark voor kids t/m 11 jaar. Nee in Utrecht hoef je je niet te vervelen, dus blijf wat langer hangen dan enkel de overstap op het Centraal Station en huur een vakantiehuisje in de buurt van deze unieke stad.

Kastelen, forten en burchten

Je zou het niet verwachten in Nederland, maar Utrecht bewijst dat je niet naar Frankrijk, Duitsland of Oostenrijk hoeft voor sprookjesachtige kastelen. Bij het grootste kasteel van Nederland (Kasteel de Haar) waan je terug in de tijd van prinsen en prinsessen. Het kasteel ligt er nog precies zo bij als vroeger. En hoewel dit kasteel een jetset verleden heeft zijn er ook genoeg burchten, forten en kastelen met een wat rauwere historie. Ga bijvoorbeeld op ontdekking langs een deel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, of beklim het letterlijke hoogtepunt van de Utrechtse Heuvelrug: de Pyramide van Austerlitz.

De binnenstad

Een bezoek aan Utrecht kan natuurlijk niet zonder de binnenstad te bezoeken. Het ideale begin is het Domplein, het hart van Utrecht. Hier ligt de oorsprong van de stad en dit is de plek voor een ondergrondse ontdekkingstocht langs 2000 jaar oude geschiedenis. Of breng een bezoekje aan de Domkerk. Voor een schitterend uitzicht over de stad klim je naar de top van de imposante Domtoren. Zoek een lekker terrasje langs de grachten of stap in een bootje voor een rondvaart over de Oudegracht en Stadsbuitengrachten.

Utrecht met slecht weer

Dat Utrecht altijd mooi is ontkennen we niet, maar met slecht weer is het toch minder leuk om door de binnenstad te dwalen. Gelukkig heeft Utrecht ook een indoor attractiepark! Hier kunnen kinderen t/m 11 jaar klimmen, glijden, rijden, botsen, zweven, spelen, schieten en kruipen. Voor elke leeftijdscategorie is er wel iets te beleven. Van een safari, luchtballonvlucht en tijdmachine tot een echte lasergame arena. Is één van de kinderen jarig terwijl jullie op vakantie zijn in een huisje in de buurt van Utrecht? Dan is dit de plek voor een kinderfeestje in Utrecht. Dit zullen ze niet snel vergeten!