Bier drinken tijdens je vakantie! Wat kies je?

Bier drinken tijdens je vakantie! Wat kies je?

De vakantieperiode komt er weer aan. He he, eindelijk mag je weer ongegeneerd iedere dag op het terras vertoeven en bier drinken zonder dat iemand je bestempeld als alcoholist. Daar moet je flink gebruik van maken en de juiste bieren kiezen op het terras. Verspil geen seconden van je vrije dag en kies het juiste bier op het juiste moment.

Naar welk terras kun je gaan als bierliefhebber? 

Je bent lekker op vakantie en in een onbekende stad of dorp. Waar moet je nu heen? Gelukkig zijn er genoeg apps tegenwoordig om jou te helpen met het beste speciaal biercafé met terras. Kijk bijvoorbeeld eens op Untappd of vraag het aan leden van bier Facebook groepen wat zij aanraden om heen te gaan.

Zeker aan zee is het soms moeilijk om een echt speciaal biercafé eruit te halen. Je zit toch vaak met een Heineken bierkaart en dat is niet wat je wilt op vakantie. Doe je onderzoek en beleef je beste vakantie!

Wat drink je op het terras?

De beste volgorde om tijdens een middagje bierdrinken aan te houden is de volgende:

  • Wit/Weizen
  • Blond
  • Tripel (of IPA als je daarvan houdt)
  • Quadrupel
  • Barley Wine

Sluit een terras dag af met een lokale Barley Wine en je weet zeker dat je vrolijk naar huis gaat! Is er geen lokale Barley Wine dan is het altijd goed om een Hertog Jan Grand Prestige te drinken of een Brouwerij Kees Barley wine.

Optie

Laat je eens verrassen op het terras. Ieder, goed, speciaal biercafé heeft tegenwoordig wel een bierproeverij. Drink een aantal proefglazen met het lokale speciaal bier en wordt verrast door de smaken van deze nieuwe bierstijlen. Uiteraard kan het ook eens tegenvallen, maar als speciaal bier drinker kun je niet altijd 6 gooien. Door veel mogelijkheden te proberen weet je ook na de bier proeverij wat je in grotere glazen zou willen bestellen.

Wat te doen als je terug in het huisje komt?

Na een middag terrassen is het weer tijd om naar het vakantiepark te gaan. Gelukkig had je een bob meegenomen (wij gaan ervanuit dat je daar aan denkt) en ben je veilig aangekomen. Een voorbereide vakantieganger zorgt dat hij altijd wat lekkers van thuis heeft meegenomen. Drink je elke avond een vast biertje, neem die dan mee. Ben je een hobby brouwer en brouw je zelf bier, neem dan een eigen gebrouwen speciaal bier mee. Wel zo lekker!