Een vakantiehuis inrichten; de do’s en don’ts

Een vakantiehuis inrichten; de do’s en don’ts

Je vakantiehuisje moet een plek zijn om heerlijk te ontspannen. Even weg uit de realiteit van het dagelijks leven. Belangrijk dus dat je van jouw vakantiehuis ook echt die fijne plek maakt. Echter is dit in de praktijk vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Een vakantiehuis heeft vaak geen zeeën van ruimte, maar toch wil je wel dat alles er in zit. Je wilt een lekkere plek voor jezelf, maar ook vrienden of familie kunnen ontvangen. Begin dus met het bedenken welke meubelen je allemaal wilt opnemen in je interieur. Wat is belangrijk voor jou? Daarna kun je beginnen met bijvoorbeeld nieuwe eetkamerstoelen kopen.

Je bent er dus uit wat je allemaal wilt opnemen in je interieur. Ga dan voor jezelf waar alle meubelen ongeveer komen te staan. Hier is het belangrijk dat je alles goed opmeet, zodat het achteraf wel allemaal zal passen. Belangrijk bij het kiezen van nieuwe meubelen, zeker voor een kleine ruimte, is dat de meubelen niet te klein zijn. Dat klinkt wellicht vreemd en natuurlijk is te klein beter dan te groot. Toch zit hier een gedachte achter. Een van de meest gemaakte fouten van mensen die een kleine ruimte inrichten is dat ze kiezen voor allemaal kleine meubeltjes. Een kleine bank kopen, nog twee kleine stoelen erbij, een klein tv meubel en nog een ander klein kastje er nagenoeg naast zetten. Door te veel kleine meubelen te gebruiken zal je ruimte juist nog kleiner en heel rommelig ogen. Kies daarentegen dus voor een grote, passende, bank, een degelijk tv meubel en laat alle kleine prullaria dus achterwege. Het zal je ruimte ten goede komen!

Mocht je er zelf niet helemaal uit komen, ga dan eens langs bij de Bommel Meubelen. Daar staan genoeg ervaren interieuradviseurs voor je klaar die je kunnen helpen bij het inrichten van een kleine ruimte.