Eigen vakantiewoning verkopen? Zo doe je dat!

Eigen vakantiewoning verkopen? Zo doe je dat!

Ben je in het bezit van een eigen vakantiewoning, maar wil je deze graag verkopen? Bijvoorbeeld omdat je er niet vaak genoeg zelf meer naar toe gaat of omdat de resultaten voor de verhuur toch een beetje tegenvallen? Dan wil je natuurlijk wel de maximale verkoopprijs voor jouw verkoopwoning. Maar hoe realiseer je dat en op welke manieren kun je zelf je eigen vakantiewoning verkopen? Daar vertellen we je op deze pagina meer over.

 Zorg voor goede foto’s

 Bij de verkoop van je eigen vakantiewoning is de presentatie natuurlijk super belangrijk. Hoeveel mensen zich uiteindelijk zullen aanmelden voor een bezichtiging is sterk afhankelijk van de kwaliteit van de foto’s. Bespaar hier dus niet op! Zo kun je er tegenwoordig zelfs voor kiezen om een drone fotograaf huren, die prachtige luchtfoto’s kan maken van jouw woning. Hierdoor geef je de kijkers een unieke kijk op jouw woning, waarmee je ook gelijk duidelijkheid schept over het perceel en eventuele extra toevoegingen zoals schuur of privé zwembad. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden omtrent luchtfotografie? Dan kun je eens een kijkje nemen op Drone Me Away.

 Plaats je woning op online huizenplatformen

 Een andere factor die belangrijk is voor de verkoop van je eigen vakantiewoningen, is het aantal mensen dat de advertentie te zien krijgt. Als je dit aantal zo hoog mogelijk wilt hebben kun je er het beste voor kiezen om de advertentie te plaatsen op online huizenplatformen zoals Funda of de Vakantiemakelaar, maar je kunt ook gebruik maken van Facebook groepen. Door de advertentie voor je vakantiewoning zoveel mogelijk te verspreiden, vergroot je de kans op veel bezichtigingen, waardoor de prijs zich uiteindelijk op zal drijven.

 Ken de plus- en minpunten van je vakantiewoning

Als verkoper van je huis, heb je de plicht om ook de minpunten van je huis te benoemen tijdens een bezichtiging. Potentiële kopers dienen hiervan op de hoogte te zijn en er mogen geen verborgen ‘addertjes onder het gras’ vandaan komen. Maar hoe fijn is het als je alle minpunten kunt ombuigen en er een positieve draai aan weet te geven. Daarnaast is het goed om jezelf te verdiepen waarom mensen jouw vakantiewoning graag willen kopen. Het is echt aan te raden om deze punten voor jezelf op een rijtje te zetten. Zo kom je beter voor de dag tijdens de bezichtigingen.