Leuke gadgets voor een lange autorit naar uw vakantiebestemming

Leuke gadgets voor een lange autorit naar uw vakantiebestemming

Leuke gadgets voor een lange autorit naar uw vakantiebestemming

Tegenwoordig hoeft een autorit naar een ver vakantieland niet meer lang te duren. Met het digitale tijdperk zijn de ruziënde ouders over de wegenkaart al lang verleden tijd. De komst van de TomTom voorkomt namelijk discussies over de juiste afslag. Hetzelfde geldt voor kinderen die uit verveling elkaar irriteren tot heuse ruzies met een grimmige sfeer als resultaat. Tegenwoordig zijn er veel gadgets die een reis leuker en sneller voorbij laten gaan. Voorkom dus ruzies en ga uitgerust de vakantie tegemoet met deze leuke gadgets voor in de auto.

Verzin eigen spelletjes

Voordat we aandacht besteden aan leuke gadgets willen u toch aanbevelen om spelletjes met elkaar te doen. Het zorgt voor een leuke sfeer en een gezellig samenzijn onderweg naar hopelijk een onvergetelijke tijd. Voor het digitale tijdperk werd dit ook veel gedaan en is voor veel mensen een leuke herinnering van een gezellige tijd. Na verloop van de tijd kunt alsnog de gadgets gebruiken om voor een goede afwisseling te zorgen. Overweeg dus eens een van de volgende spelletjes:

  • Nederlandse kentekens tellen op buitenlandse snelwegen;
  • Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet;
  • Wie als eerst een “Audi” ziet;
  • Wie ben ik? Bekende Nederlanders of sociale contacten die iedereen in de auto kent;
  • Wat ben ik?;
  • Verzin een spelletje (ook een leuke bezigheid).

Blijf digitaal

Waarschijnlijk ongezellig en niet zo leuk als het tellen van Nederlandse kentekens op de snelweg, maar u ontkomt niet aan digitale apparaten. Het is immers ook een garantie dat uw kinderen stil en aandachtig zijn afgeleid. Voorkom dat de mobiele telefoons, tablets of andere digitale apparaten uitvallen omdat de batterij leeg is. Met een groot arsenaal powerbanks en opladers heb u altijd een geschikt apparaat om online te blijven.

Learning whiteboard

Geen prut van een geslepen potlood of inktvlekken van een pen in uw auto? Geen stapels papier en stiften meenemen op vakantie? Schaf een Learning whiteboard aan zodat uw kind eindeloos kan tekenen. Omdat het geen digitaal apparaat heeft krijgt uw kind ook geen blauwe straling van schermen zodat de ogen niet aangetast worden. Is uw kind klaar met tekenen? Verzin opdrachtje die uw kind kan maken. Een huisjes tekenen zonder de pen los te laten, een rekensom oplossen of een opdracht waarbij uw kind een lijntje moet tekenen. Kortom, uren speelplezier voor onderweg zonder digitale straling.

Unieke gadgets

We kunnen ellelang doorschrijven over leuke gadgets. Het is echter belangrijk om te kijken wat uw kinderen leuk vinden en wat veilig in de auto gebruikt kan worden zonder dat de bestuurder wordt afgeleid. Hieronder hebben we dan ook enkele echt leuke en unieke gadgets voor onderweg in de auto opgesomd:

  • Michi mini tafelvoetbal

Dit is echte heel gaaf voor kinderen die gek zijn op voetbal. Dit is namelijk een heuse kleine tafelvoetbal die gemakkelijk tussen de kinderen in kan staan. Met een scorebord kunnen er veel potjes worden gespeeld.

  • Oyun mini tafeltennis

Dit is ook echt een heel gaaf compact en klein spel dat onderweg gespeeld kan worden: pingpong. Enig nadeel is dat het pingpong balletje gedurende autorit vaak alle kanten kan opvliegen. Vraag dus vooraf wel even in hoeverre de bestuurder dit irritant vind. Want vermaakte kinderen maar een geïrriteerde bestuurder slaat natuurlijk alsnog de plank mis.

  • Jordan basketbalmand

Naast voetbal en pingpong kunt u ook de basketballiefhebbers vermaakt worden met een mini basketbalmand en basketbal. Stop een mand of kussen eronder en voorkom dat het balletje elke keer onder stoelen en banken valt. Nu kunnen de inzittenden van de auto eindeloos de basketbal in de basketbalmand proberen te gooien.

  • Boter kaas en eieren

Iedereen kent vast wel het spel boter, kaas en eieren. U wilt echter geen stapels papier en pennen meenemen om het spel meerdere keren te spelen. Met het Viriok spel kunt u boter kaas en eieren eindeloos spelen. Pennen en papier zijn niet meer nodig.

Tot slot

Het is tot slot belangrijk om te weten dat de autorit een belangrijk onderdeel is van een onvergetelijke vakantie. Zet uw kind dus niet de hele autorit achter een mobieltje maar zorg voor een gezellige sfeer door afwisseling. Want de pret van een vakantie begint al tijdens de reis erna toe!