Wil jij nog op vakantie in de zomer?

Wil jij nog op vakantie in de zomer?

Op vakantie in vakantiehuis tijdens de zomer van 2020

Wil jij nog met je gezin erop uit om toch een weekje, weekendje of een midweekje weg in Nederland? Dan zijn we bang dat dat nog een lastig verhaal gaat worden! Veel vakantieparken en vakantiehuizen in Nederland zijn volgeboekt. Dit blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws die gekeken hebben naar vakantiehuizen en campings voor komende zomer en herfstvakantie nog plek vrij hebben.

Goedgevulde camping

Door het coronavirus zijn veel vakantiegasten in eigen land op vakantie gegaan. Nadat het startsein gegeven werd dat op campings de sanitaire voorzieningen weer grotendeels open mochten zagen we een enorme run op boekingen voor een camping. Zo vertelde een eigenaar van een camping in Friesland dat hij nog nooit een 100% bezetting heeft gehad. Bij een bezetting van 80% was hij altijd ruim tevreden en kon hij ook prima van leven. De campingeigenaar zegt:
Nu moet ik wel voor extra personeel zorgen, omdat wij het normaal met een vaste groep aan kunnen. Gelukkig is dat niet een groot probleem, omdat we een paar mensen “te huur” hebben van de plaatselijke horeca. Die kunnen niet al hun personeel inzetten, omdat het rustig is”.
Voor de recreatiebranche is dit na maanden hard werken een mooie bijkomstigheid. Waar veel boekingen geannuleerd of omgeboekt werden, hebben ze eigenlijk nu een volledige bezetting in de zomer en is het naseizoen ook al goed gevuld.

Het onderzoek

RTL Nieuws heeft gekeken of er nog aanbod was voor een weekje weg met een gezin bestaande uit vader en moeder met twee kinderen voor maandag 27 juli. In het grote aanbod van vakantiehuizen en campings, zou je zeggen dat er vast nog wel een plek over is. Door te kijken in het aanbod van de grootste aanbieders van vakantiehuizen en campings, zal er vast een chaletje, stacaravan of een tent vrij zijn om een weekje in te kunnen vertoeven. De aanbieders heerlijkehuisjes.nl, Interhome en Novasol hadden geen beschikbaar aanbod. Enkel Belvilla, Natuurhuisjes.nl en Micazu had nog enkele huisjes beschikbaar.

Kortom, veel keuze in eigen land heb je dus niet! Dit doet ook wat met de prijs. Waar het aanbod stukken lager is dan de vraag, zien we ook een forse stijging van de huursommen. Wat eruit springt zijn prijzen van een groepsaccommodatie in Port Zelande voor 12 personen waar je bijna €5.500,- voor neerleggen moet.

Toch op vakantie willen?

Wij zijn bang dat op vakantie in de zomerperiode bijna onmogelijk is, ook qua budgetten. Mensen met veel vermogen zullen hun hand er niet voor omdraaien, maar gezinnen die extra op hun geld moeten letten is het bijna onmogelijk om vakantie te vieren. Je zal toch moeten uitkijken naar het naseizoen in de maanden oktober, november of december.