Op vakantie naar Turkije? Mis dit niet!

Op vakantie naar Turkije? Mis dit niet!

Turkije is onder veel Nederlanders dé vakantiebestemming in het voor- of najaar. Tevens gaan wij ook massaal in de zomer naar Turkije. Wil jij graag naar Turkije maar weet jij niet welk resort jij moet pakken? Dan is Miracle Resort echt iets voor jou! Het ultra All Inclusive resort heeft voor eenieder wat wils.

Maar een vakantie naar Turkije is niet compleet als je de lokale cultuur, bijzondere bezienswaardigheden of echte Turkse lekkernijen hebt meegemaakt. Om jou wegwijs te maken bespreken wij de echte musthaves hieronder:

Turkse lekkernijen

Turkije heeft zijn eigen unieke lekkernijen. Lekkernijen die jij eigenlijk wel geproefd moet hebben als je op vakantie in Turkije bent. Wij hebben de top 4 onder elkaar gezet:

  • Menemen (roerei met groenten);
  • Iskender kebab;
  • Manti (Turkse ravioli);
  • Künefe (met vanille-ijs).

Cleopatra eiland

Het is iets anders dan de standaard bezienswaardigheden, maar een bezoekje aan dit eiland is het zeker waard. Het eiland ligt voor de kust van Marmaris. De naam die dit prachtige eiland draagt is: Sedir. Er bevinden zich volop overblijfselen uit de Romeinse tijd. Het hoogtepunt is het Griekse Amfitheater. Maar wat het eiland zo uniek maakt, is het zand. Volgens de legende is het zand speciaal voor Cleopatra vanuit de Rode Zee naar Sedir gebracht. Het zand is zo heilig dat je na een bezoek verplicht moet douchen, zodat je geen zand meeneemt. Zijn dan ook 2 redenen waarom jij Sedir zou moeten bezoeken tijdens je vakantie.

Steden

Turkije beschikt over prachtige architectuur en lokale tradities. Eigenlijk moet jij tijdens je vakantie iets van Turkije haar lokale tradities hebben geproefd. Omdat veel resorts aan de zuidkust liggen bespreken wij een stad die een bezoek waard is. Side is een bekende vakantiebestemming aan de Turkse Rivièra. Er bevinden zich hier prachtige opgravingen die van de Oudheid afstemmen. En dat naast haar prachtige strand. De tempel van Apollo, die boven op een klif staat, is de bekendste. Daarnaast beschikt de stad ook over 1 van de grootste ampfitheaters van Turkije. Dat zijn dan ook de redenen dat de stad bruist van het leven.

Daarnaast bevinden zich er lokale toeristische winkeltjes en heerlijke restaurants.

Wij hopen jouw inspiratie te hebben geven om alles uit je vakantie te halen dat er te halen valt. Echter komen wij woorden te kort als wij Turkije haar schoon willen omschrijven. Wil jij op de hoogte blijven van leuke weetjes en feitjes? Houdt dan de website van Miracleresort.nl in de gaten. Hier plaatsen wij regelmatig leuke nieuwtjes over Turkije.