Op vakantie naar Turkije: vergeet een Visum Turkije niet!

Op vakantie naar Turkije: vergeet een Visum Turkije niet!

Voor veel mensen, is een visum Turkije aanvragen écht het vergeten kindje, waardoor het vaak allemaal nog last-minute moet worden geregeld. Dat brengt vooral veel stress met zich mee, maar het is daarentegen ook ontzettend vervelend. Want de meeste Nederlanders gaan immers naar Turkije om te genieten van: zon, zee en strand. En af en toe ook nog een beetje cultuursnuiven, uiteraard.

In dit artikel gaan wij je in ieder geval helemaal bijpraten, over het aanvragen van een visum voor je vakantie naar Turkije.

Visum Turkije aanvragen op het vliegveld

Wanneer je aan de late kant met het aanvragen voor je visum Turkije, is het altijd nog een optie om het visum aan te vragen op de luchthaven. Alleen zitten hier wel wat nadelen aan vast, ten eerste: staan er op het vliegveld altijd gigantische lange rijen helemaal anno 2022. Dan zit je er natuurlijk niet op te wachten, dat je vakantie naar bijvoorbeeld: resorts Turkije, daardoor slecht begint.

Het is dan ook zo, dat de Turkse autoriteiten en soms net-iets wat andere regelgeving op na houden. En vergeet ook niet de voordringende gezinnen, die allemaal een visum nodig zijn. Waardoor het totaal niet opschiet en mocht je dan uiteindelijk de rij hebben overleefd. En je visums voor het hele gezin zijn aangevraagd en uitgeven. Dan mag je weer helemaal opnieuw aansluiten om de paspoorten, et cetera te laten controleren.

Bespaar jezelf dus de moeite voor je visum Turkije en vraag hem, bijvoorbeeld: online aan. Hieronder gaan wij je daar meer over vertellen.

Je visum online aanvragen

Tegenwoordig leven we gelukkig in een maatschappij, waarin veel zaken online kunnen worden geregeld. Zoals het doen van bankzaken tot aan het aanvragen van je visum Turkije. Zo’n visum, is eenvoudig aan te vragen via de Turkse overheid. De kosten per visum bedragen: € 29,95 en je zult het vervolgens binnen maximaal 2-werkdagen ontvangen. Zo’n afgeven visum, is dan ook 180-dagen geldig, waarin je verblijf niet langer dan 90 dagen mag duren. Dus zorg ervoor, dat je het niet overschrijdt en je optimaal kunt genieten van je vakantie naar Turkije.

Maar mocht je met spoed een visum nodig hebben? Want je hebt online last-minute een fantastische reis naar Antalya geboekt? Geen paniek! Ook in dit geval, is het geen probleem om online je visum aan te vragen alleen betaal je voor een spoedgeval, zoals dit € 5 euro extra.

Het is dan ook zo, dat je tegenwoordig op de meeste Turkse luchthavens je visum zelfs op je telefoon of tablet mag laten. Mocht je het, bijvoorbeeld: vergeten te zijn uitprinten. Er kan dus eigenlijk weinig misgaan met het online aanvragen van je visum Turkije.

De spelregels van je visum Turkije

Uiteraard zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden wanneer je je visum aanvraagt. Zo is het sowieso verplicht, dat je paspoort bij aankomst op Turkse grond nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn. Is dat niet het geval? Dan dien je voor de aanvraag een nieuw paspoort aan te vragen.

Verder, is het ook niet toegestaan om te gaan studeren aan Turkse onderwijsinstelling en mag je bijvoorbeeld: ook niet in dienst willen bij een Turkse werkgever. Daarnaast dienen documentairemakers, archeologen en vrachtwagen weer andere visums aan te vragen. Dus wees duidelijk, gedurende het aanvraagproces wat je exacte reden is om naar Turkije af te reizen.

Komt dat niet overeen met je aangevraagde visum? Dan kan de douane besluiten om je terug te sturen richting Nederland, of het vliegveld waar je in eerste instantie vandaan kwam.

Tenslotte zijn er voor het visum Turkije, ook uitzonderingen te melden: Ga je bijvoorbeeld: mee met een cruise en kom je daardoor langs de Turkse badplaatsen? En is je totale bezoekduur minder dan 72 uur? Dan hoef je in dit geval geen visum aan te vragen, daarnaast hoef je het in een geval van een doorreis bent en je vliegtuig een tussenstop maakt. Alleen geldt hier de regel, dat je dan niet van het vliegveld af mag, dus houdt daar rekening mee. Wil je dit wel? Dan dien je heb terplekke aan te vragen, dus doe goed je huiswerk vooraf.

Wij hopen dan ook, dat je wat aan deze informatie mag hebben, zodat jouw vakantie naar de Turkse zon niets meer in de wegstaat.

Fijne vakantie in Turkije!