Realtime vliegtuigen bekijken

Realtime vliegtuigen bekijken

Wist je dat op elk moment van de dag de vliegbewegingen kunt bekijken boven Nederland en rest van de wereld? Met de website VluchtVolgen24.nl kun je gratis op je telefoon of computer alle vluchten bekijken. Ook leuk als je een vliegtuigspotter bent. Hoe de techniek werkt lees je verderop in het artikel. Stel je gaat op vakantie, dan is het mogelijk dat familie en vrienden via het internet je realtime kan volgen. Een vliegtuig volgen doe je met een vluchtnummer. Op deze manier zie je de positie van het vliegtuig, de hoogte, snelheid en bestemming met aankomsttijd. Zodra je de bovenstaande website bezoekt krijg je een kaart te zien. Hierop zie je allemaal vliegtuigen. Met je muis kun je in- en uitzoomen om andere posities te zien. Eigenlijk kun je van (bijna) alle vliegmaatschappijen de vluchten bekijken. Ook van Nederlandse zoals KLM, Transavia of Tui. Leuk om te zien hoe druk het is boven de Nederlandse vliegvelden. Zie de vliegtuigen van en naar Schiphol.

Een vlucht volgen doe je makkelijk via de radar op Vluchtvolgen24.nl. Volg nu makkelijk vliegtuigen van je vrienden, collega’s of familieleden. De informatie die je ziet is live, maar er kan een vertraging zijn van enkele minuten. Waarom is dit handig? Je ziet op je scherm boven welke landen iemand heen vliegt en hoelang de reis nog duurt. Ook handig als je iemand moet ophalen van het vliegveld. Voor liefhebbers van vliegtuigen is het ook een leuke hobby. Bijvoorbeeld als je wilt weten welke type vliegtuig over je huis vliegt.

Hoe werkt het?

Het volgen van een vliegtuig gebeurt met een ADS-B systeem. Deze is aanwezig bij de meeste vliegtuigen. Hiermee zend het systeem gegevens uit zoals  de locatie, snelheid, hoogte en andere informatie. Zo heeft de luchtverkeersleiding de nodige informatie om alles in goede banen te leiden. Met behulp van ontvangers worden de gegevens verzameld en weergegeven op de radar.