Soorten Vakantieparken

Soorten Vakantieparken

Soorten vakantieparken in Nederland

Ben jij van plan om in eigen land op vakantie te gaan en ben je op zoek naar een vakantiepark in Nederland? Er zijn veel verschillende soorten parken en vakantiehuizen te vinden. Zo zijn er parken met een gigantisch aanbod aan faciliteiten, zoals een subtropisch zwembad, een enorme recreatieplas waar je allerlei watersporten kunt doen, meerdere restaurants en soms zelfs een bowlingbaan. Maar je hebt ook parken die midden in de natuur staan en er juist toe dienen om heerlijk tot rust te komen, bijvoorbeeld in een tiny house. Of je gaat naar een park waarbij je allerlei luxe extra’s hebt, zoals een sauna, jacuzzi, of een aanlegsteiger voor een bootje. Aan jou de keuze!

Bungalowparken met veel faciliteiten

Er zijn in Nederland veel bungalowparken die geschikt zijn voor een gezinsvakantie, waarbij er speeltuinen zijn, een (subtropisch) binnenzwembad met glijbanen, een bowlingbaan en ga zo maar door. Bij een aantal parken is er buiten een recreatieplas waar je kunt zwemmen, waterfietsen, suppen of in sommige gevallen zelfs kunt waterskiën of kunt tokkelen over de plas. Dit zijn vaak de wat grotere parken van bijvoorbeeld Center Parcs of Landal.

Huisjes in de natuur

Ben je meer op zoek naar een rustige omgeving in de natuur, dan zijn er ook genoeg opties. Zo kun je kiezen voor een particuliere accommodatie. Dit zijn vaak natuurhuisjes in bijvoorbeeld Friesland bij mensen met een groot stuk land. Even weg van de drukte om weer even tot jezelf te komen! Maar je hebt ook vakantieparken met meerdere huisjes in de natuur, zoals de tiny houses van Droomparken.

Luxe vakantieparken

Wil je wat meer luxe tijdens je welverdiende vakantie in Nederland? Dan kun je kiezen voor een huisje met jacuzzi en/of sauna. Lekker bubbelen met een glaasje wijn! Maar je hebt ook vakantieparken aan het water waarbij je een eigen aanlegsteiger hebt. Zo kun je je eigen bootje aanleggen of er één huren. In sommige parken zit er zelfs een sloep bij je huisje!