Tickets Liverpool – gaan kijken hoe Gakpo en Van Dijk het in Engeland doen

Tickets Liverpool – gaan kijken hoe Gakpo en Van Dijk het in Engeland doen

Liverpool draait al even mee in het Engelse voetbalwereldje. De aftrap voor de voetbalclub was al in 1892. Liverpool behoort nu zowel tot de Europese als de wereldtop van het voetbal. Ze winnen niet alles; zo kwam het nieuwe Stanley Park Stadium er niet, dat bleek niet haalbaar. Dus gaat het oude stadion in de steigers zodat er na verbouwing zo’n 60.000 man de tribunes op kan. Dat is zo’n 7.000 man meer dan vroeger die het spel van The Reds dan kunnen meemaken. Zijn er gelukkig toch wat meer tickets Liverpool te bemachtigen dan vroeger.

Spits spel voor The Reds

Sinds 1946 is Liverpool internationaal aan het scoren. Liefst 13 keer deed de club al mee in de Champions League en 12 keer daarvoor met de Europacup I. Ook vijf keer moesten ze een stapje terug doen en in de Europa League spelen. Ze schreven de eindoverwinning in de FIFA World Cup 2019 op hun naam en ook de Champions League van 2019. Daarna, onder regie van Jürgen Klopp, pakten ze in 2020 de 19e landstitel alweer. Ook de finale van 2022 bereikten ze maar werden afgetroefd door Real Madrid. Ook aardig om te weten is hoe de stand tussen Liverpool en de Nederlandse clubs is tijdens Europese wedstrijden. Van de 18 wedstrijden won Liverpool liefst 12 keer, speelde 5 keer gelijk en dus won Nederland slechts 1 keer. Dat was destijds Ajax maar daarvoor moeten we dus wel helemaal terug naar december 1966.

Via tickets Liverpool meemaken

Voor Nederlanders is het leuk om via tickets Liverpool eens live in Anfield te zien schitteren. Vooral omdat er ook geregeld Nederlandse toppers hun bijdrage maken. Verdediger Virgil van Dijk bewaakt de achterste linie al weer sinds 2018. Ook aanvaller en nieuwkomer Cody Gakpo is met een enorme som naar Anfield gelokt waar zijn aanvallende talenten beproefd gaan worden. Tickets kun je overigens gewoon online kopen. 

Drama’s

Liverpool is slechts een van de thuisploegen van de enorme havenstad. De plaatselijke concurrent heet Everton. Het wil nog wel eens fout gaan met Liverpool als er met de bal gestreden wordt om de punten. Het Heizeldrama van 1985 getuigt daar nog van: 39 doden en 400 gewonden. En in 1989 volgde de ramp op Hillsborough waarbij bijna 100 Liverpool-fans omkwamen.

Tickets Liverpool voetbal en Liverpool stad – maak er een city trip van

Het is geen gek idee om eens met tickets Liverpool een wedstrijd live te volgen bij The Reds thuis, zeker omdat je dat goed kunt combineren met een citytrip naar Liverpool dat met meer dan 500.000 inwoners genoeg te bieden heeft. In een paar dagen ben je zeker nog niet uitgekeken in de stad waar vroeger de slaven uit Afrika als wrakhout binnen werden gevaren om daarna naar Amerika te worden vervoerd voor enorme bedragen. Ook de Merseybeat komt uit Liverpool, met gangmakers als Gerry & the Pacemakers en natuurlijk de Fab Four, the Beatles! Ook de pub grub en de real ales in de authentieke pubs van Liverpool zijn een smakelijk genoegen.

Ga naar deze website om jouw tickets te bestellen!