Van vakantiehuis naar vakantiehuis wandelen

Van vakantiehuis naar vakantiehuis wandelen

Je kent dat wel. Een vakantiehuis boeken en dan kijken wat er zo allemaal te beleven is. Goeie kans dat je een wandelpad of twee in de buurt vindt. Zo kun je altijd met je partner of met het hele gezin een wandeling in de buurt maken. Ben je wel eens wegwijzerbordjes met rare vlaggetjes tegen gekomen op een van deze wandelingen? Dan is er een goede kans dat je vakantiehuis aan een lange afstandswandelpad staat. Een wandelpad dat van A naar B leidt, of in de rondte gaat en in meerdere dagen kan worden afgelegd. Zo kun je ook van vakantiehuis naar vakantiehuis wandelen en een heuse wandelvakantie in comfort doen. Langs de volgende Langeafstandswandelpaden vind je langs alle etappes comfortabele vakantiehuizen. 

Het Pieterpad

Tussen Pieterburen in het Noorden van Nederland en de Sint Pietersberg bij Maastricht loopt het Pieterpad. Dit is veruit het meest bekende langeafstandswandelpad van Nederland. Bijna 500 kilometer lang, verdeeld in twee delen en maar liefst 26 etappes, kan dit een uitdaging van jewelste zijn. Veel Pieterpadters, zoals wandelaars op het Pieterpad genoemd worden, maken er graag een lang weekend van. Twee of drie etappes in één keer en dan met verblijf op een plek, of hooguit op twee plekken. Omdat het Pieterpad zo populair is, vind je er veel B&Bs en zeker ook vakantiehuizen. Een absolute aanrader als je Nederland eens vanuit een ander perspectief wilt beleven. 

Santiago de Compostela

Wist je dat ook prima vanuit Nederland helemaal naar Spanje kunt lopen? Jazeker, de Santiago de Compostela route, ofwel het Jakobspad, kan vanuit heel Nederland gestart worden. Op het Pieterpad deel je al een deel van de route met die van het Jakobspad. Je loopt dwars door Nederland, Belgie, Frankrijk en dus een deel van Spanje. Deze route is nog veel populairder dan het Pieteprad en je vindt er geheid een breed scala aan vakantiehuizen. Of je nou de volledige pelgrimstocht wilt wandelen, of slechts een aantal etappes. Ideaal voor een vakantie. 

Eifelsteig

Net over de grens bij Maastricht vind je de Eifelsteig. Deze wandelroute loopt van Aken naar de oudste stad van Duitsland, Trier. De Eifelsteig neemt je dwarsdoor de Eifel, langs de mooiste plekken en ongeschonden natuur. Ook langs de Eifelsteig vind je veel vakantiehuizen en omdat de afstand tot Nederland relatief klein is, kun je de Eifelsteig prima combineren met een lang weekend of een korte wandelvakantie. Echt de moeite waard.